Online-bestillinger:
Spring køen over og bestil Berlin-dönere til afhentning her

Om os
Vi har søreme åbnet en ægte tysk-tyrkisk dönerbiks. Sprødt og dampende fladbrød smurt med kräuter,- knoblauch eller scharfdressing pakker vi med fine skiver af det helt rigtige let-marinerede kalvekød dertil frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg. Helt som i Kreuzberg.

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag-onsdag: 12.00-20.30
Torsdag-lørdag: 12.00-21.00
Søndag: 12-20.30

Bemærk: Vi sælger beklageligvis for tiden ikke currywurst, pommes samt döner med halloumi.

Tysk-klasser på ekskursion
Vi tilbyder i alle hverdage arrangementer for tyskklasser i folke- og gymnasieskolen. Vi taler om Dönerens multi-kulturelle oprindelse, tysk fastfood-kultur, om sprog-mod (at turde tale tysk), om iværksætteri, og om, hvor let, det er som dansker at begå sig på tysk i Tyskland. Eleverne kan stille spørgsmål på tysk og få en sjov indføring i de talrige sjove tysk-danske relationer. Send os en besked hér, hvis det har interesse.


Kontakt:
Berlin Döner Kopenhagen ApS
CVR-nr. 42668737
Sundevedsgade 38 (Åbn kort)
1751 København, Danmark
Send os en besked hér.

Følg os på Insta her

Halal?
Kalve- og oksekødet, som er de eneste kødtyper i vores Dönere, er halal-certificeret. Se certifikatet her.

Lidt historie: Blev fyret og opfandt döner

Opskriften på vores Döner blev udviklet i Berlin i 1972 af den tyrkiskfødte migrantarbejder Kadir Nurman (1934-2013). Som mange af sine landsmænd var han under en lavkonjunktur blevet fyret fra sin industriarbejdsplads. Skulle man nu vende hjem – eller måske prøve livet som restauratør i Tyskland?

Mange begyndte heldigvis at eksperimentere med tysk-tyrkisk fusionsgastronomi, også den fhv. maskinmontør Nurman, som var indvandret til Tyskland som 26-årig i 1960.

De første mange år blev de dejlige Dönere i fladbrød primært spist af folk i den tyrkiske minoritet. Men i 80’erne tog den tyske masseturisme mod Tyrkiet fart. Tyskerne fløj hjem fra ferie med appetit på krydret mad.

Kort før Kadir Nurman døde som 80-årig sagde han, at han var stolt over, at der nu var 16.000 döner-steder i Tyskland, herunder cirka 1.000 i Berlin. Her spiser man i dag endnu flere Dönere end de ellers så populære Currywürste; en anden berliner-delikatesse, du kan læse mere om herunder.

Danke für Döner, Herr Nurman

Kontrolrapport
Læs kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen her.